Julbrev 2019

God Jul o Gott Nytt År

 

I jultid fylls hemmet av värme och ljus
Tomtar och änglar gästar mitt hus
I luften doften av gran och en
Hjärtan och kulor dekorerar vår gren
Pepparkakor och saffransbak
Snön ligger tung på mark och tak
Julmusiken ljuder så skön
Och ännu står granen rak och grön
Julskinkan avnjuts på julebröd
På bordet en duk som är härligt röd
Varenda år under juletid
fylls mitt hjärta av julefrid.

 

Inbjudan till en fikastund med glögg, kaffe och pepparkakor.

Onsdag den 11 december kl. 15-18.30 i vår föreningslokal är ni välkomna.

Kanske något hembakat.

Nya lås

Nästa steg i byte av våra lås, är låsen till garagen och en del balkonger. Vid frågor ta kontakt med Kristopher Björklund, 070-999 33 63. Mer info om när kommer via mail och/eller lapp. 

Bilar

Parkera era bilar på avsedda platser. Extra viktigt nu till vintern så att det går att ploga på ett bra sätt. På gården får det endast parkeras för av och påstigning/ avlastning till respektive lägenhet. Tänk då på att parkera så att man kan ta sig förbi med en bil.

Cyklar

Parkera era cyklar på avsedda platser. Speciellt viktig vintertid när det ska plogas, föreningen kan inte ansvara för cyklar som blir skadade som parkeras felaktigt. Lås ej fast cyklar i cykelställ eller liknande. Cyklar som inte användas ska ni ta bort från våra allmänna utrymmen. Föreningen har märkte en del cyklar som kommer att tas bort.

Andrahandsuthyrning

Vid andrahandsuthyrning av bostadsrätten kommer föreningen tar föreningen ut en särskild avgift på 370 kr per månad för att täcka förenings extra kostnader för andrahandsuthyrningen. Styrelsen ska godkänna uthyrningen med ett godkänt kontrakt innan inflyttning, (Kontrakt max på 6 mån). Ogiltig andrahandsuthyrning kan medföra förverkande av bostadsrätten

Sopsortering

Trivselregler i soprummet; Vi har sortering för brännbart (”vanliga sopor”), kartong, papper, glas, metall- och plastförpackningar. Om du vill slänga sådant som inte finns för sortering ber vi dig att slänga detta på en av kommunens återvinningscentraler. OBS! Släng era sopor i rätt kärl och minska storleken på kartonger mm så mycket som möjligt.Om vi inte följer reglerna som vi är anmodade att göra får vi högre avgifter för vår sophämtning, vilket också kan innebära högre avgifter för vårt boende.Vi ska även börja med sopsortering i våra tvättstugor, en behållare för plats och en för pappkartong. Kommer att finnas i städ rummet.

 Källare

De allmänna utrymmena i våra källare är avsedda för cyklar och barnvagnar. Övrigt ska förvaras i egna förråd. Föreningen kommer att göra en rensning av övriga saker som finns på de allmänna ytorna i våra källare.

Trädgården

Ombyggnaden av gården är klar, och nya växter är planterade och till våren hoppas vi att vi har en fin och trevlig innergård. Vid eventuella frågor, synpunkter och funderingar är ni välkomna att kontakta någon av oss i styrelsen.

God Jul och Gott Nytt År