ComHem, ändrat datum till 8 september 2020

Info från ComHem.

Ändringen är framflyttad till 8 september pga. Cornaviruset.

Vi vill påminna dig om moderniseringen av vårt tv-erbjudande, där vi går över till att sända tv-kanaler helt digitalt med bättre kvalitet. De digitala tv-kanalerna är redan på plats och den 8 september 2020 utgår de analoga tv-kanalerna inklusive FM-radio via tv-uttaget. Detta innebär att de boende som idag fortfarande tittar på de äldre analoga tv-sändningarna behöver ändra till digital-tv på sina tv-apparater.

Brev och broschyr till de äldre
I slutet på maj skickar vi ett brev till de över 65 år som vi kan nå i er fastighet och som inte redan har ett digital-tv-abonnemang. Brevet innehåller enkla tips och en broschyr på hur de själva kan byta till digital-tv på sina tv-apparater. Broschyren ger en bra vägledning för personer som inte är vana att söka information via webben. För att till exempel söka detaljer kring de boendes individuella tv-utrustning så är comhem.se/digitalisering fortfarande bästa informationskällan.

OBS – vänta inte till den 8 september
Dina digitala kanaler finns redan tillgängliga. Följ våra enkla tips nedan och ändra till digital-tv och njut av bättre bild och ljud redan idag

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Tittar du analogt? Så här ändrar du till digital-tv

Prova först att byta källa på din tv, från analog-tv till digital-tv. Knappen du ska trycka på kan ha någon av symbolerna ovan.

Eftersom tv-apparater fungerar olika kan du behöva titta i bruksanvisningen till din tv eller kontakta din tv-tillverkare om du är osäker.

Ser du inga digitala kanaler kan du göra en kanalsökning (se bruksanvisningen till din tv eller kontakta din tv-tillverkare). Du vet att du tittar digitalt om du får in Com Hem-kanalen på kanalplats 777.

För att få in rätt lokala kanaler och nyheter kan du behöva ett nätverks-ID för just din ort.

Nästan alla modernare tv-modeller (från ca 2008) har en inbyggd DVB-C-tuner och kan visa digital-tv.

Säkerställ att din tv kan visa digital-tv. Läs annars i bruksanvisningen till din tv, eller kontakta din tv-tillverkare.

Har du en äldre tv kan du behöva byta till en nyare modell eller komplettera din tv med en digitalbox. Digitalboxen kopplar du enkelt in till din tv.

Just nu kan du beställa en digitalbox för 593 kr (inklusive frakt, miljöavgifter och fakturaavgift).

Om du fortfarande har frågor kan du ringa vår kundservice och få hjälp via talsvar eller handläggare på telefonnummer 90 222.